Dag nummer 6, Spanning

RSG Slingerbos - Spieren voor Spieren

Dag nummer 6, Spanning

Vandaag stond in het teken van spanning. Vanochtend in alle vroegte kregen alle fietsen een controle en een vetlaagje voor de ketting. Na gisteren 4 lekke banden te hebben gehad, hadden wij er vanochtend voor vertrek alweer 3. Onbegrijpelijk en niet wetend waar het nu vandaan kwam bij de fiets van Sander hebben wij het over een andere boeg gegooid. Tape over de binnenvelg en alles daarbuiten vernieuwen. Klaar voor vertrek met 40 minuten vertraging. De regen hield geen rekening met ons, maar voordat je ons kapot krijgt…..

 


De dag begon zoals gewoonlijk met onze rijdende reporter….

 


In Straatsburg was het druk…erg druk, maar een peloton als de onze manoeuvreert overal doorheen….althans dat dachten wij. Na een bocht kwamen wij plot over een brug met oude bielzen. Dit in combinatie .et de regen maakte het spek en spekglad. Eén van de leerlingen trok aan de voorrem en ging onderuit. Remmen voor anderen had door de gladheid geen zin met een kettingbotsing als gevolg. 7 leerlingen gingen onderuit met een hoop geschreeuw en gehuil als gevolg. Gelukkig (want het kon ook anders) viel de schade mee. Eén aantal fietsen moesten ter plekke gerepareerd worden, maar ook dit is eigen geworden inmiddels.

 


Koud en nat was het vandaag zeg. Warm worden kon pas vanavond tijdens het douchen wisten wij.

 


Net als gisteren vonden wij iemand bereid om de fietsen en sommige leerlingen even af te spoelen om morgen weer verder te kunnen. Super mensen hier.

 


Robert Orie heeft een kleine compilatie gemaakt van een tussenstop. Geweldig gaaf om de drone mee te hebben voor deze fantastische beelden. Vanavond uit eten, morgen de laatste dag. Vanavond even bijkomen voor ons.